sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kettusen taikakenkä

Vahvassa kevätkiimassa oleva Raketti oli matkustanut perjantain kunniaksi 8 km matkan Kasiysin vieraaksi Espoon Leppävaaran urheilupuistoon, eikä suinkaan Playersien keikalle lähistöllä olevaan Fenniaan. Viereisellä kentällä potkittu samanaikainen 1- divisioonan kamppailu FC Espoo - Ops jp verotti kuitenkin muutaman silmäparin. Maaku oli jopa lähtenyt töistä aikaisemmin nähdäkseen tämän klassikon. Onneksemme tämä kokenut puolustaja kuitenkin ehti ajoissa omaan peliin.

Otteluun lähdettiin hivenen epävarmoissa tunnelmissa, koska molemmat maalivahdit puuttuivat. Lisähuolia aiheutti myös managerin edellispäivän riiausmatka Tampereelle, Käki kuitenkin ehti paikalle ajoissa ja paimensi laumansa oikeille pelipaikoille. Maalivahdeista Olmo oli Kuopiossa ottamassa äkkilähtöä kesään ja Sirviö tuli 10min myöhässä poliisivalasta johtuen. Siispä maaliin meni itseoikeutetusti joukkueen lyhyin, Tuukka. Vähän aikaa arvottuamme päätimme että aloitamme vaajalla, niin ei menisi vähälukuisia vaihtopelaajia hukkaan.

Alivoimalla lähdimme varovaisesti tunnustelemaan vastustajaa. Peli oli varsin tasaista ja Tuukka otti muutaman keskityspallon varsin varman oloisesti. Varsinaisia torjuntoja ei hänelle tainnut kertyä. Sirviön tullessa maaliin Tuukka siirtyi laitapakiksi, ja saimmekin tasalukuisena luotua painetta vastustajan kenttäpäätyyn. Ensimmäisen maalin teki kuitenkin Kasiysi. Kukkupallo maalille ja saranasormi Sirviö tupeksi pallon omaan verkkoon. Tuskin noilla sormilla saa asettakaan ladattua. Ammatinvalinta?

Takaiskusta huolimatta emme lannistuneet vaan jatkoimme pelaamista. Tommi kaadettiinkin boksissa ja tuttu tuomari Ottosson näytti palloa pilkulle. Juppe heitti pallon Simonille, joka tärisevin askelin asettui pallon taakse. Vastustajan veskari kuitenkin psyykkasi Simonin täysin. Pieni tökkäisy ja pallo tolppaan, paluupallosta pallo tyhjiin, mutta osumaa ei hyväksytty. Sama pelaaja ei saa koskea palloon vedon jälkeen. Pian tämän jälkeen nähtiinkin tasoitus. Simon tiputti pallon boksissa Tommille, jolta komea veto etuylänurkkaan. Peli 1-1 ja pian tämän jälkeen olikin tauko. Ensimmäisellä puoliajalla paikoittain joga bonitoa esittänyt Juppe meni vaihtoon, ja tilalle tuli Suominen. Juppe selvästi nautti managerin antamasta erityisvapaudesta. Ulkosyrjäsyötöt mm otettiin kieltolistalta pois. Vielä kun tämä taiteilija saisi energiansa kohdistettua entistä enemmän tehokkuuteen, eikä nähtyyn C. Ronaldomaiseen kikkailuun kuin kaudella 2004. Jupelle toki isot kiitokset siitä että hän oli kuskannut 50 % Raketin fanijoukoista paikan päälle.

Toisella puoliajalla nähtiinkin suoraviivaisempaa peliä. Tämä mahdollisesti linkiksi tulleen Suomisen johdosta. Emme valitettavasti nytkään pystyneet pelaamaan ehjää 90min, vaan pelikirja hajosi toisen puoliajan alussa. Tommi pelattiin jostain ihmeellisestä syystä läpiajoon. Vikkeläjalkainen pelintekijä oli jo viiden metrin karkumatkalla keskialueelta karattuaan. Noin 25m ennen maalia etumatka olikin kääntynyt taka-ajomatkaksi, joka huipentui kulmalipun kohdalla kaatumiseen, jonka seurauksena Tommin nappulakenkä hajosi. Tommi neuvokkaana Atkins- dieetin käyttäjänä kentän laidalle hakemaan Kettusen valkoista taikakenkää. Tommin palattua kentälle ei mennyt hetkeäkään kuin hän pelasi pallon taikakengällään vastustajan linjan taakse, ja ensimmäisenä pallossa Simon joka nosti meidät johtoon. Minuutti tämän jälkeen keskikentän rouhija- Teider syötti Simonin läpiajoon ja jälleen nosto maalinvahdin yli, ja peli 3-1. Pari minuuttia tästä niin vastustajalta huono purku ja Simonin illan kolmas maali näki päivän valon. Tällä kertaa sijoitus maalivahdin jalkojen välistä. Tämän jälkeen Simonilta jälleen sitä tuttua halutonta ja puoli huolimatonta juoksentelua. Tämä viisi minuuttinen kuitenkin ratkaisi pelin.

Loppuaika olikin sitten enemmän pelikirjan mukaista selvässä johdossa olevaa pallonsiirtelyä, eikä enää niin hikihatussa suoritettua ahnasta taistelua. Tästä esimerkkinä, veljespari Kajander - Lindholm jotka nousivat monesti vastustajan maalille, vain palatakseen epäonnistuneen suorituksen jälkeen kiroillen omille pelipaikoilleen. Koko puolustuslinja pelasi kuitenkin kokonaisuudessaan kelpo ottelun, ja saranasormi Sirviö torjui hienosti yhden puolittaisen läpiajon.

Vastapainoksi ensimmäiselle puoliajalle Simon hankki rankkarin Tommille, joka tälläsi pallon voimalla maaliin, ja lukemat 5-1. Hetkeä tätä aikaisemmin Ihmiskuula- Tapani oli otettu kärkeen aiheuttamaan kaaosta ja vastustajalle pelkotiloja. Tällä kertaa ryntäily kuitenkin kostautui Ihmiskuulan polven pamahdettua vaarattoman näköisessä tilanteessa. Huoltajamme Italiasta Sandro Gelmi kuitenkin varmisti sen että Henkka sai parasta mahdollista hoitoa. Loukkaantumisesta johtuen pelasimme pelin lopun noin 20min alivoimalla. Tämä lihaskuula oli myös erittäin lähellä tehdä kauden avausmaalinsa, mutta kymmenesosan arpominen aiheutti sen että vastustajan puolustaja kerkesi liukua pallon eteen maalin ollessa jo tyhjänä.

Illan hienoin maali oli sitten jo ihan verrattavissa Neuvostoliiton 80-luvun kendojoukkueeseen. Kajanderilta pystysyöttö laitaan, Lindiltä syöttö Tommille, joka jatkoi kantapäällään Suomiselle, jolta varma sijoitus alakulmaan. Lukemat jo 6-1 ja Suomiselle samalla ensimmäinen maali Raketin paidassa. Loppulukemat 7-1 viimeisteli koko ottelun unten mailla vaeltanut Tuomela, joka oli kuitenkin pienellä kopautuksella hankkinut itsellensä keltaisen muistolapun. Suomiselta kova kierteinen kulmapotku ja hurjan pompun omaava Tuomela ponnisti ylväästi 47cm korkeuteen ja pusku maalin nurkkaan. Maalintekijät siis; Simon 3, Tommi 2, Suominen 1 ja Darra-Tuomela 1. Seuraava ottelu onkin jälleen ensi torstaina Rajatorpassa, ja vastaan asettuu Suomen Cupin ensimmäiseltä kierrokselta tuttu LePa.