tiistai 25. toukokuuta 2010

RiRa - Olli 12-1

Matinkylän maalijuhlista palattiin kovalle ja kuumalle Rajatorpan Wembleylle. Mittarissa oli lähes kolmekymmentä astetta, ja joku olikin käynyt nestehukan pelossa terassilla tankkaamassa. Paikalle kun saavuttiin niin kopit oli lukossa, ja siitähän tuomarit ja vastustaja purnasi. Maaku, joukkueen nuorimpana ja innoikkampana haki avaimet tila-autollaan Myyrmäestä. Tämä kaikki kesti vain kolmen savukkeen verran. Lisäksi EPS:n jojon mukaan meillä on piirin sivuille merkittynä paidanväriksi punainen. Ja tämähän ei pitänyt paikkaansa.

Kuriositeettinä vielä sellainen tieto että managerimme Jani Käki oli rilluttelemassa kendopoikien kanssa Tukholmassa. Manageri yrittikin solmia uusia pelaajasopimuksia, mutta tällä kertaa uusia signauksia ei tehty. Vetovastuun ottikin seuran vastuuntuntoinen talousjohtaja Juha Lehto, joka pärjäsi suhteellisen hyvin vaikeassa asemassa. Yksi pitkä miinus toki hänellekin kertyi, mutta siitä lisää myöhemmin. (Tämä virhe kuitenkin takaa sen että seuraavassa pelissä vastuun ottaa taas Jani Käki).

Pelin pyörähtessä käyntiin tuli nopeasti selväksi että pelistä tulisi melko yksipuolinen näytös. Muutaman minuutin kohdalla Toke chippasi pallon taitavasti boksiin josta Simon jatkoi pallon päällään vastaantulleen maalivahdin yli. Toinen maali syntyikin tyylikkään seinäkuvion jälkeen ja Simon vapautti Olli "Darra, Iso- D" Tuomelan läpiajoon ja varma viimeistely ja lukemat taululla 2-0. Kaksi seuraavaa maalia olikin Simonin käsialaa, molemmat läpiajoista. Syöttäjinä Ilmari ja Tuukka, joka jäi onneksemme sopimuksetta Maccabi Haifan try-outleiriltä. Toivottavasti Tuukka kuitenkin lunastaa paikkansa sieltä ensi vuonna. Ensimmäisellä puoliajalla kolmesta viimeisimmästä maalista vastasivat Simon, Olli ja Sirviö. Antilta komea pyssytys yläriman kautta kuudentoistaviivalta. Ensimmäisen puoliajan jälkeen lukemat siis 7-0, ja peli sitä myöten selvä.

Puoliajalla teimme kolme vaihtoa ja mm. Atlas-Olmo pääsi piikkiin hämmentämään ja Sirviö siirtyi tolppien väliin. Tedekin jäi vaihtoon ku nappulakengät sanoivat itsensä irti. Juppe jätti itsensä vielä vaihtopenkille, joka osoittautui kardinaalivirheeksi. Pelikirjan mukaisesti Ollin olisi pitänyt tulla vaihtoon jo puoliajalla. 90 kg tiukkaa lihasta oleva ruho joka sopisi vaikkapa classic bodybuildingin lavoille ei yksinkertaisesti jaksa tuollaisessa helteessä.
Tuomari vihelsi pilliin ja peli jatkui. Ensimmäisestä tilanteesta Olmo ei vielä onnistunut maalnteossa, vaan pieraisi ujosti pallon maalivahdin syliin. Seuraavassa tilanteessa Olmo ottikin omansa ja juoksi ahnaasti palloon sijoittaen sen tyylikkäästi maalivahdin jalkojen välistä. Tuuletuksesta näki että se oli miehelle tärkeä maali. Ottelun komein maali oli ehkä Toivasen sääripotku runsaasta kahdestakymmenestä metristä. Suominen syötti Tommille jolta kova laukaus maalin sivuverkkoon.

Ottelun ehdoton kohokohta oli Eps:n kulmapotku noin 60min kohdalla. Pallo maalin eteen, vastustajia ei lähimainkaan. Olli ottaa pallon haltuun ja mustat pilvet keräntyy Rajatorpan ylle. Seuraavat viisi kosketusta; Olli, Olli, Tommi, Sirviö ja Olli. Pallo on omassa maalissa ja Olli vaipuu satavuotiaille prinsessa-unille. Jupen tiukka käsky kaikuu kentän yli ja Olli löytääkin itsensä seuraavana hetkenä penkiltä. Samalla hetkellä pilvet vetäytyvät pois ja aurinkoinen sää jatkuu. Aika näyttää minkäläinen kyykytys on luvassa. Voi olla että Fergusonin kyykytys Andersonia kohtaan on pientä tähän verrattuna. Tämä todisti että Ollin Matinkylän-ihmemaali olisi todellakin kannattanut jättää uransa viimeisimmäksi. Aurinkokunigas-Tammisen sanoin "Olet juuri niin hyvä kuin viimeinen pelisi". Nyt Olli seisoo nivusiaan myöten kuraojassa, ja sieltä voi olla rankka kiivetä vaikka onkin neljäseiskan monot. Noviisi-Juppekin toivottavasti otti virheestään oppia, eikä toista samanlaista enää tule. Pelikirja ei erehdy. Ei koskaan.

Muista maaleista en viitsi kommentoida sen tarkemmin. Peli oli ratkennut ja meillä roikkui parhaimmillaan viisi pelaajaa hyökkäyksessä. EPS ei siltikään onnistunut hyökkäyksissään. Taisi jalkakin painaa siellä puolen melkolailla. Mainitaan kuitenkin maalintekijät. Simon 4, Olli 3, Sirviö 1, Tommi 1, Maaku 1, Sulen 1, ja Atlas-Olmo 1. Loppulukemat siis 12-1 (7-0). Seuraava peli onkin perjantaina 28.5 Kasiysiä vastaan Leppävaarassa.