tiistai 25. toukokuuta 2010

Kone käynnistyi

Tällä kertaa Rajiksen tarunhohtoiselle hiekalle saapui vieraita Tammisaaresta, kun FC Västnylands kaartoi kentän reunalle tuunatulla pikkubussillaan. Kelikin illan pelille oli mitä mainioin, kun aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja mittarin lukemat lähentelivät lähes hellettä.
No. Eka puoliaika, kuten lähes koko peli, iha alkua lukuunottamatta oli aikalailla kotijoukkueen hallintaa. Ensimmäisen maalin teki kuitenki vierasjoukkue, RiRa puolustuksen haparoidessa pahemman kerran. Pitkä keskityspallo jostain vastustajan puoliskolta asti, ja topparit arvioivat sen verran väärin pallon lentoradan, että vastustajan kärki pääsi ykä läpi, ja tuikkasi 0-1 taululle.
Kauaa ei kuitenkaan ehditty pelata, kun keskitys vasemmasta laidasta tavoitti eka Suomisen pään ja sen jälkeen vielä Sirviön pään, josta pallo ajautui kuudentoista oikealla laidalla päivystäneelle Tuukalle, joka latasi komealla volleylla tasoituksen.
Toisella puoliajalla RiRan ote pelistä sen kuin selkeni, yhdessä viimeisten pilven repaleitten poistuessa taivaanrantaan. Vastustaja ei saanutkaan kuin muutamia hajanaisia hyökkäyksiä. Seuraavasta maalista vastasi Toke, joka Lindin hienosta syötöstä pääsi nokitusten veskarin kanssa, ja nosti hallitusti tämän yli 2-1 lukemat. Ensimmäisellä puoliajalla lähes pimennossa nyhrännyt Siimoni rupesi myös toisella puoliajalla pääsemään vastustajan puolustajilta irti yhä useammin. Jalat kuulema aukesivat pikku hiljaa kahden edellispäivän hurjien jalkapuntti reenien jälkeen. 3-1 maali olikin Simon-Aksu parivaljakon käsialaa. Tapanilan pojan keskitys laidalta, ja Simon rynni "sirviömäisesti" palloon päällään ennen veskaria, ja puski kuulan verkon perukoille.
Lisäosumiinkin oli useita paikkoja, mutta lähinnä liika "neppailu" piti lukemat näinkin pieninä. Etenkin Siimonilla oli läpiajoa etc ja Marko "Kottila" Sulen pääsi myös läpi, mutta nosto veskarin yli jäi suoraan keepperin syliin.
Yksi maininnan arvoinen seikka toisella puoliskolla oli Henri "Ihmiskuula" Tapanin tulo vaihdosta kentälle häntä piinanneen reisivamman jälkeen. Tissit väristen, haukka hihasta pursuen ja ex-tyttöystävä katsomossa kirkuen tämä karpaasi ryntäsi kiimaa uhkuen kentälle ja teki sen, minkä takia hänet RiRaan kauden kynnyksellä scoutattiinkin, eli rikkomaan vastustajan peliä. 30 sekuntia kentällä, hirveä pommi vastustajalle, jonka seurauksena keltainen kortti ja vastustajan pakki enemmän pihalla, kuin Tapani itse la-su välisenä yönä Narikkatorin snägärijonossa. Hetkeä myöhemmin vielä ehkä "vähän" tilanteen jälkeen kolisi taas, ja asialla jälleen kukas muukaan kuin Tapani! Tällä kertaa kaveri selvisi kuin ihmeenkaupalla ilman varoitusta, vaikka suora punainenkaan ei olisi ollut välttämättä väärä valinta tuomarilta.. :) Vielä kun kaverin pallollinen peli saadaan uomiinsa, niin pelolla odotan mitä onkaan luvassa..!!

Avausvoitto ja kaikin puolin hyvä peli meiltä. Pikku hiljaa se kone alkaa näköjään käynnistymään.