keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Sympaattinen ja fyysinen Raketti

Suomen Cupin neljäs kierros, ja vastassa Oulunkylän ylpeys Gnistan. Kakkosessa pelaava nippu ilmestyi stadikalle 90 minuuttia ennen peliä. Tämä nostatti hurjasti meidän fiiliksiä, koska olimme varmoja että ylipitkä lämmittely hyydyttäisi heidät. Tommi teki kuitenkin jo ennen ottelua pahimman virheensä aikoihin, ottamalla ensimmäisen kerran lämmöt pariin vuoteen. Tuomela ilmestyi koppiin naama rumasti ruvella, ja ilta synkkeni hänen kannalta entisestään huomattuaan aloittavansa penkillä. Eikä hänen pelikään sujunut sen paremmin. Lyhyesti; Tuomela harjoittelemaan, muuta kuin DJ Bobon tanssiliikkeitä. Vastakohtana näille kahdelle virhearvioinneille oli Olmo, joka ei ottanut ainuttakaan koppia ennen peliä. ”Jätetään peliin vähän sitä pallonälkää”. Manageri lähti otteluun toiveikkaana ja tutulla 4-4-2 muodostelmalla.

Ottelu lähti vaihteen vuoksi osaltamme hyvin käyntiin Token laitettua pystypallon Simonille, joka tälläsi läpiajosta pallon maaliin vastaan tullen maalivahdin Stube Kettusen harmiksi. Lähes samanlainen tilanne siunaantui jälleen Simonille, mutta tällä kerralla pää ei kestänyt. Maali tyhjänä. Kuula hankeen, ja asiaan kuuluvat kiroillut päälle. Jupella vielä oiva vapaapotku 20 metristä tolppaan. Siinä Raketin parhaimmat tilanteet ensimmäisellä puoliajalla, jotka eivät johtaneet maaliin. Gnistanilla oli pelikirjamme mukaisesti koko ajan pallonhallinta itsellään, ja harmittavasti onnistuivat kahdesti maalinteossa ennen puoliaikaa. Tasoitus kulmasta, ja johtomaali 2-1 fabregasmaisen virheen takia. Pieni kehu vastustajien vaarallisista kulmista.

Puoliajalla Antti lietsoi komeissa kalsareissaan ahnaasti voitontahtoa. Mainitsi muun muassa vastustajien puolustajien olevan hitaita. Rohkea väite ottaen huomioon, että kaveri saattaisi alittaa 20 sekuntia satasella vahvassa myötätuulessa. Toisella puoliajalla saimme tasoituksen 2-2. Aksun komeasta, tai ehkä jopa vahingossa? lähteneestä takakenonostosta 16-rajalta. Hetki tämän jälkeen Simon irtaantui läpi, mutta huolimaton nosto ja pallo puoli metriä ohi maalista. Emme hyödyntäneet omat paikkamme, ja näin keltapaidat iskivät kolmannen maalin. Noin 20 minuuttia ennen loppua monella Raketin kaverilla leikkasi kone pahasti kiinni. Ja loppu oli lähinnä pallon perässä juoksemista. Gnistanille vielä vikan kympin aikana kaksi maalia, ja näin ollen loppulukemat 2-5 (1-2).

Myönnettävä, että parempi voitti, mutta vähän jossiteltavaa jäi, jos avopaikoista olisi maalattu. Raketilla riitti kuitenkin virtaa ja tsemppiä aina sen 70-minuuttisen ajan, mutta tämän jälkeen kuntopuoli astui esiin. Gnisun lämmöt eivät valitettavasti tällä kertaa hyydyttäneet heitä, vaan Tommin molempia pohkeita. Sarjaan lähdetään kuitenkin ahnaasti, jäihän ottelusta kuitenkin kaikin puolin hyvä maku. Ehkä Gnistan kaatuisi ensi vuonna. Kolmas kerta toden sanoo?