perjantai 22. huhtikuuta 2011

Avauspongat plakkarissa

Eeppinen ja mystinen kolmosdivari on vihdoin koettu. Kausi avattiin Myyrmäen RiRa-stadikalla huhtikuisena kauniina iltana. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli aivan liikaa pulleahkolle ja hitaahkolle ryhmällemme. Jatkuvasti olimme askeleen tai peräti kaksi perässä. Tämä kärjistyi ikävästi kahtena jalankatkeamisena ja paikoiltaan tippuneena sormena. Viimeiset 30 minuuttia mentiin miesvajeella Kyyhkysmäen Paulinhon karattua aina Jorviin. Kuulopuheiden perusteella selvittiin jo perinteeksi nousseella viikon tai kahden nesteytysdieetillä.

Ottelun alussa saimme vielä jonkinnäköistä painetta HerTolle, ja vastustajien maalivahti Blomqvist pupelsi oman nilkkansa palasiksi. Vihreiden lyhyin kenttäpelaaja maaliin, joka kuitenkin selvisi helpolla, kun laukauksia ei hirveästi sadellut. Ottelun ainoa maali nähtiin Tuukan lähetettyä tarkan keskityksen boksiin, josta Simon pukkasi pallon vastustamattomasti takanurkkaan. Tämän lisäksi meillä oli pari paikkaa, mutta näistä ei onnistuttu. Herttoniemeläiset sen sijaan painoivat jatkuvasti päälle ja saivat lukuisia paikkoja, mutta ruuti oli märkää. Topparina pelannut Sirviö hoiti melkein kaikki pääpallot, ja viimein tukkansa leikannut Olmo torjui loput. Man of the match, tämä Allun Grillin rappukäytävään melkein kuristettu Sipulin öljylanne.

Tapaus Tuomela. Mies isolla ämmällä, joka oli jättänyt koko kauden kohokohdan saunaillan muodossa väliin vedoten ripuliin. Olli luikerteli jälleen kaikkia odotuksia vastoin suoraan avaukseen, Tommin vielä potiessa Salin jälkeistä kankkustaan. Pisteet kuitenkin Ollille yllättävän kypsästä pelistä ja hänen pienestä sukituksestaan. Suu kävi kuitenkin totutusti jalkoja enemmän, ja tilanteissa aina yhtä viattomana.

Pelin lopputulosta voisi, joku asiakirjoittaja pitää peräti vääryytenä, mutta jalkapallo on arpapeliä, minkä Hyvinkäältä asti tullut nahkatakkinen charmikas herrasmies oli todistamassa. Marginaalit olivat meidän puolellamme. Uskon kuitenkin että pelikirja paranee, kunhan saadaan lisäukkoja paikalle, niin Managerilla on enemmän päänvaivaa. Peli kuitenkin osoitti sen, ettei ollakaan niin hyviä että voidaan antaa äijän verran tasoitusta.

Ei kommentteja: