lauantai 11. syyskuuta 2010

Apis-Tede > hyytyvä Lehto

LePa ei sitten lopulta tarjonnut sitä tiukkaa vastusta mitä etukäteen odotimme ja vähän ehkä jopa pelkäsimme. Keväällä ryhmä tappeli sinnikkäästi vastaan, mutta tällä kertaa Leppävaaran urheilupuiston iso tasainen kenttä taisi olla heille liikaa. Olimme matkassa jälleen yhdellä vaihtomiehellä. Pelaajia oli siis riittävästi. Juppe oli itseoikeutetusti ohjaksissa managerin karattua Turkuun kosiskelemaan nuoria ja kauniita morsiusneitoja. Viime aikoina joukkueenjohdossa on leijaillut vallanvaihto, mutta kukaan ei ole siitä uskaltanut puhua. Nyt nostettiin kissa vihdoin pöydälle. Käeltä puolustuspuheenvuoro?

Minua vähän arvelutti keskikentän toimivuus ilman Toivasta, ja tämä vain vankistui Teiderin ilmestyessä pukuhuoneeseen rehvakkaasti Bluesin-kendotakissa. Tämä mietelmä kuitenkin osoittautui jo pelin alussa harhaluuloksi. Teiderillä olisi tänään spesiaali-iltapuhde. Maalinteko aloitettiin tavallisuudesta poiketen komean kuvion päätteeksi. Juppe pudotti pallon Tedelle, jolta kova tarkka laukaus boksin ulkopuolelta. Lukemat 1-0. Toisen maalin tämä väsymätön kumirouhija viimeisteli varmasti rankkipotkusta. Nämä kaksi maalia eivät vielä riittäneet Tedelle, vaan ottelun komein maali nähtiin toisen puoliajan alussa. Tuomela tiputti Sonnitedelle jolta loistava laukaus yläkulmaan, ja hat-trick oli sitä myöten valmis. Peli siinä vaiheessa 4 -0. Tämä on nyt pelkkää spekulaatiota, mutta veikkailen että mies oli innostunut mahdollisesta Bratislava tai Rotterdam-matkasta. Kettusen Pauli on ollut sielläpäin tiedustelemassa ja raportit ovat olleet suorastaan yltiöpositiivisia. Innostuneesta Tedestä tuli perjantai-illan mittelössä mieleen egyptiläinen Apis-jumala, niin väkevällä ja ahnaalla askeleella hän oli liikkeellä. Tede oli suorastaan pysäyttämätön ja haaskana jokaisessa irtopallossa. Tuomela jäi tällä kertaa täysin hänen varjoonsa, vaikkei Darrankaan pelissä tällä kertaa ollut sen enempää moittimista.

Loput maalit olivatkin sitten BB-Mian mukaan kosmeettisen irrelevantteja. Tämä ilta kun oli tyystin Apiksen. Ensimmäisellä puoliajalla Simon juoksi merkityksettömän kolmannen maalin Kajanderin loistavasta läpisyötöstä. Simon pääsi myös toisella jaksolla laittamaan yhden maalin tyhjiin Kajan esityöstä. Suurimman hedelmän pääsi kuitenkin nauttimaan Temonen joka laittoi tyhjiin Simonin syötöstä. Maalinsa jälkeen hyvin pelannut Temonen otettiin vaihtoon nauttimaan virvokkeista. Simon pääsi vielä tekemään neljännen maalinsa harhauttamalla maalivahdin ja laittamalla kuulan tyhjiin. Riipilän viimeisen maalin iski hyvin ylösnoussut Kajander. LePan puolustus kaffelle ja varma sijoitus, 9-0.

Sitten tullaankin illan ehkä mielenkiintoisimpaan lukuun, Juha Lehto. Tunnetusti hän joutui aloittamaan Rocky-pelin penkiltä. Tästä sisuuntunut Lehto oli kuulopuheiden mukaan nähty keskiviikon pimenevässä illassa Huhdan Timpan kanssa pomputtelemassa Hämeenkylän-hiekalla, paikallisen Mäkkärin ollessa jo kiinni. Tämä numero kaksi pelasi ottelun alussa joukkueellemme antoisasti, ja syöttikin avausmaalin, mutta hyytyi mitä edemmäs peli eteni. Pelikellon jo näyttäessä 85min kone sitten sammahti täysin ja moottori hirtti kiinni. Hasardimainen ulkosyrjäsyöttö joka katkaistiin helposti. Tämän jälkeen Juppe vielä yritti epätoivoisesti hypätä hyökkääjän reppuselkään, mutta myöhästyi tästäkin junasta. Kulkevatko junat ylipäätänsä Rajamäelle? Lyhyesti kiteytettynä; lähes tuomelamainen virhe. LePan Merirosvo kiitti, varma viimeistely ja loppulukemat 9-1. Sängyssä maatessani ajatuksissani pyöri että Lehdon tulevaisuus olisi penkin päässä, mutta antaa nyt pojan vielä yrittää kentällä kauden viimeisimmissä peleissä. Hänen on nyt parannettava suorituksiaan, eikä jäämään rypemään itsesäälissä. Kannattaisi ehkä soittaa Tuomelalle ja kysyä neuvoa?

# 37

Ei kommentteja: