maanantai 6. syyskuuta 2010

Velttoilevan vetäytyvä

Torstai-illassa on aina sitä odotusta, hermostusta ja kiimaa ilmassa Riipilän kokoontuessa Rajatorpan nuhjuisiin pukuhuoneisiin. Tällä kerralla seinänaapureina toimi Kasiysi Rocky. Riipilällä oli jalkeilla tällä kertaa melkoisen vahva miehitys, ja näin manageri Käelläkään ei ollut aihetta turhanpäiväiseen pipon asetteluun. Manageri on totisesti modernisti, ja tällä kertaa hän oli hylännyt kaiken vanhan ja toimivan. Käellä oli peräti kaksi pelikirjaa hihassaan; ”ahnaasti lihaan” ja ”velttoilevan vetäytyvä”. Tällä kertaa päädyttiin jälkimmäiseen ja se toimikin yllättävän hyvin. Esimerkkinä tästä yltiövarovaisesta taktiikasta käy jälleen kerran Tuomela, joka hääräsi hyvin hitaalla mutta kankealla askeleella kärjessä. Tilanteita ei juuri syntynyt tämän jykevän avantgardepatsaan luonnoksista, mutta tilaa tämä shefkimäinen järkäle onnistui kuitenkin luomaan. Ensimmäisellä puoliajalla onnistuimme tekemään kaksi hienoa maalia. 1-0 maalin alusti Toivanen säihkyvällä syötöllään Simonille, joka ohjasi pallon suoraan ilmasta varmasti maaliin. Toisen maalin syötti Lindholm, joka jatkoi päätyviivalta kuulan Teiderille, tältä pieni neppaus ja pallo vasemmalla jalalla volleysta alanurkkaan. Teiderillä toinen kausi menossa, ja nyt ensimmäinen maali. Syvä niiaus hänelle!

Puoliajalla emme juuri muuta sopineet, kuin että Sulenille pelataan maali. Tähän ei mennytkään kauheasti aikaa. Simon juoksi puolustajaltaan karkuun ja pallo Sulenille joka pyöritteli Rockyn puolustuksen aivan solmuun, ja päälle vielä suvereeni viimeistely. Tilanne 3-0. Riipilän illan viimeisen maalin pääsi tekemään Temonen joka nosti paluupallon tyhjään maaliin. Vastustaja sai pientä lohtua noin vartti ennen loppua. Heidän jokerihyökkääjänsä spurttasi itsevarmuutta uhkuen vahvalla tikkauksella suoraan aloituksesta kohti maaliamme, noin 30m ennen maalia hänet kaadettiin ja tilanteesta vapaapotku. Olmo puhisi rinta rottingilla maaliltaan että antaa pojan kokeilla. Kova veto lähtikin Jabulanilla Olmoa kohti, joka häkeltyi niin että ohjasi pallon suoraan Rockyn hyökkääjän jalkaan. Loppulukemat 4-1.

Lähdimme otteluun totuttua varovaisemmalla ja hitaammalla pelikirjalla. Rocky kuitenkin piti ässänsä visusti hihassaan ja päästi meidät tulemaan aina puoleen kenttään asti. Näin ollen heidän kenttäpuoliskollaan oli tukkoista ja nuhaista taistelua. Pallonhallinta oli meillä ja loppulukemat kuvastavat mielestäni hyvin pelinkulkua. Kaikella kunnioituksella manageria kohtaan niin Tuomela sai itsestään enemmän irti keskikentän maestrona, vaikkei kylmässä illassa päässytkään ns. tehoille. Toivottavasti viikonloppu palkitsi avokätisellä tavalla tämän iättömän sankarin. Ensi vuonna paukahtaa sitten pyöreät taululle!

Seuraava peli onkin sitten taatusti hankala ja rikkonainen. Perjantaina 10.9 kello 18.00 Leppävaarassa odottaa LePa.

# 37

Ei kommentteja: